Igor Čimbur i Antonio Franja u Rovinju otvaraju mali hotel Tre porte
Mlađi veterani zagrebačkog ugostiteljstva Igor Čimbur (B35, Hanami, SoHo) i Antonio Franja (Fugu and Olive) uskoro otvaraju mali hotel u Rovinju. Hotel se zove Tre porte i ima šest dvokrevetnih soba. Sudeći po fotografijama na njihovu Facebooku, sobe su uređene ugodno i privlačno. U sklopu hotela otvorit će se i tapas bar, s puno talijanskih i istarskih malih jela, Vlasnici planiraju tijekom ljeta organizirati gostovanja poznatih hrvatskih chefova,dok će se vinska karta temeljiti na vinima mlađih istarskih vinara proizvedenima od autohotnih sorti.
adsense_content_v3

Tre porte otvara se 1. travnja, uoči Uskrsa, dok će tapas bar početi raditi 15. svibnja. Tre porte smješten je u starom povijesnom dijelu Rovinja, koji je zapravo idealan za male butikne hotele. Melegran je dobar primjer skromnog, naizgled neambicioznog pokušaja stvaranja hotela koji će se pokušati uklopiti u život lokalne zajednice: Melegran je za samo dvije godine prerastao u prepoznatljiv brend koji gostima doista pruža slikovito iskustvo starog Rovinja.



Angelo d’Oro još je prije dvadesetak godina uspostavio žanr hotela unutar rovinjskih palača. Stoga bi i Tre porte, bude li se profesionalno vodio, mogao biti prilično uspješan. Vlasnici Tre porte moraju znati da većina rovinjskih gostiju traži visoke hotelske standarde: Rovinj je jedan od stalnih šampiona hrvatskog turizma, s barem tri hotela s pravih pet zvjezdica, jednim vrlo dobrim obiteljskim resortom, par privlačnih butiknih hotela i Michelinovim restoranom.Tko god otvara bilo što pretencioznije u Rovinju treba biti svjestan da očekivanja nisu mala, i da su kriteriji stroži nego u većini drugih hrvatskih ljetovališta.


